De Meernse IJsbaan op zondag 20 januari 2019, voordat deze vernield werd.

Zó jammer…

DIT BERICHT IS VAN 2019
…dat het gaat sneeuwen en minder streng gaat vriezen. Maar ook zó jammer dat vanmiddag een paar rotjochies een deel van de ijsvloer moedwillig hebben vernield. Waarom toch… Wat is hier zo leuk aan?

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Zodra het ijs beloopbaar is moet het volgens sommigen kapot. Niet even testen of het ijs het al houdt, nee… bewust VERNIELEN. De ijsvloer is dan beschadigd en als het dan opnieuw gaat vriezen ontstaan er gevaarlijke obstakels, waarover gevallen kan worden.

VIDEO OP AD.NL:

Geen ijspret in De Meern: schaatsbaan is vernield – AD.nl

https://www.ad.nl/video/kanalen/utrechts-nieuwsblad~c435/series/korte-reportage~s1054/geen-ijspret-in-de-meern-schaatsbaan-is-vernield~p64821

De plas in het Kloosterpark is vrij toegankelijk en daarom kan het bestuur niet voorkomen dat dit gebeurt. Bestuursleden en vele andere vrijwilligers stoppen er veel tijd in om een ijsbaan te creëren zodra er een vorstperiode aanbreekt. Het moet dan echter lang genoeg flink vriezen en helaas is dat al een aantal jaren niet meer voorgekomen. Wij geven de moed echter nog niet op.

Wij doen een beroep op iedereen om de groeiende ijsvloer met rust te laten, in het belang van alle schaatsers.